skip to Main Content

Јашари и Јанош – новите жители на зоолошката градина

Јашари и Јанош – новите жители на зоолошката градина
  • 16.05.2019

Зебрите Јашари и Јанош се новите жители на зоолошката градина во Скопје. На оваа тема во Отвореното Студио 1 се вклучи Тина Мицковска задолжена за Пи ар службата на зоолошката.

-Едната зебра е од Чешка, а другата од Словенија. Јанош е постариот и има година ипол, Јашари е бебе има 9 месеци. Тој е многу мал, сака да се гали, да има контакт со вработени, двете земји сега се уште се во карантин за да се прилагодат на условите во Скопје, па посетителите нема да можат да ги видат уште 20 дена, рече Мицковска.

Back To Top