skip to Main Content
ТОП ВЕСТИ
Бектеши – Азеведо: Северна Македонија е на вистински пат за отворена економија и економски раст
Неизвесна лидерската средба, Мицковски не гледа потреба да присуствува
Седница на собраниската Комисија за здравство
Земјотрес во Струмица, Валандово и околината
Пролонгирано заминувањето во затвор на Сеад Кочан, додека не се одлучи по неговото барање
ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА ВО ЖИВО: WWW.LIVE.1TV.MK
ПРОСЛЕДЕТЕ ГИ СИТЕ ВИДЕО СОДРЖИНИ НА YouTube КАНАЛОТ НА 1ТВ
НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЈА 1ТВ СИТЕ ГЛЕДАЧИ МОЖАТ ДА ЈА СЛЕДАТ НА КАБЕЛСКИТЕ ОПЕРАТОРИ: MAXTV; VIP; TELEKABEL; NEOTEL; ONE.VIP; TOTAL TV

„Хармонизација на професионалниот и приватниот живот: Подобри работни услови за поквалитетно живеење“

„Хармонизација на професионалниот и приватниот живот: Подобри работни услови за поквалитетно живеење“
  • 27.06.2019

Петтата сесија на Работната група 2 (Социјална политика и вработување – Поглавје 19) од Националната конвенција за Европската Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-МК) на тема „Хармонизација на професионалниот и приватниот живот: Подобри работни услови за поквалитетно живеење“ ќе се одржи денеска во Штип.

Координаторката на НКЕУ-МК и претседателка на ЕДРМ, Милева Ѓуровска соопштува дека на настанот ќе се дискутира за исклучително значајна тема, која ги поврзува условите за работа со квалитетот на живеење на вработените. Преку дискусијата ќе се настојува да се утврдат факторите од работната средина, но и други фактори од опкружувањето, кои влијаат на усогласување на работата со семејните обврски.

Преку видео обраќање, во дискусијата ќе учествува и словачкиот професор по социологија и социјална статистика од Универзитетот „Јон Амос Коменски“ од Братислава, Даниел Гербери, а на крајот на дебатата се очекува да бидат усвоени и препораки за Поглавјето 19.

Back To Top