skip to Main Content

Трансексуалец ќе се бори за Мис Универзум 2018 (Видео)

Трансексуалец ќе се бори за Мис Универзум 2018 (Видео)
  • 15.07.2018

Во трката за круната на Мис Универзум, ќе биде вклучен и трансексуалецот Анxела Понсе од Шпанија.

26-годишната Понсе веќе победи на „Мис Шпанија 2018“ во изборот на кој учествуваа уште 22 ривалки.

Мис Универзум ќе се одржи на Филипини во декември.

Image result for angela ponce

Преку Инстаграм Анхела побара повеќе почит за разновидноста во општеството.

Трансексуалците за прв пат добија дозвола да учествуваа на избор за Мис на светот во 2012 година. Прв маж учесник на Мис универзум е Џена Талакова како претставничка на Канада пред шест години.

Back To Top