skip to Main Content

Ставал стентови и на здрави луѓе за да дојде до плата од 28.000 евра

Ставал стентови и на здрави луѓе за да дојде до плата од 28.000 евра
  • 26.09.2019

Бугарскиот кардиолог Петар Лазов кој доби плата од над 28.000 евра може да остане без лиценца за работа. Откриено е дека ставал стентови и на здрави пациенти.

Одземањето на лиценцата за работа е најтешката казна која може да му ја изрече Бугарската лекарска комора, доколку Комисијата за етика ги потврди информациите кои во јавноста ги изнесе Телевизија Нова.

Додека трае истрагата, кардиологот е времено суспендиран од страна на Обласната болница во Пазарџик.

Скандалот излезе во јавноста, по информацијата дека д-р петар Лазов за еден месец примил плата од 28.500 евра, односно 57.000 лева.

Ова иницирало вонредна контрола од страна на министерството за здравство и внатрешна проверка во болницата, по што е утврдено дека лекарот стентирал и здрави пациенти.

извор:пресингтв.мк

Back To Top