skip to Main Content

Србинка со фалсификувана лична карта се обидела да го посети вонбрачниот сопруг во Идризово

Србинка со фалсификувана лична карта се обидела да го посети вонбрачниот сопруг во Идризово
  • 08.10.2019
Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинителен предлог против едно лице, државјанка на Република Србија, која се товари дека извршила кривично дело – фалсификување исправа.

-Обвинетата на 5 октомври со умисла употребила лажна јавна исправа како вистинска. Имено, таа со фалсификувана македонска лична карта на друго име се легитимирала пред вработен во пријавницата на КПУ „Идризово“ – Скопје, со намера да влезе во затворот и да го посети нејзиниот вонбрачен сопруг, информираaт од Јавното обвинителство.

Бидејќи постои реална опасност од криење и бегство на обвинетата која е странски државјанин, надлежниот јавен обвинител до Основниот кривичен суд Скопје достави и посебен предлог за продолжување на претходно определената мерка притвор.

Back To Top