skip to Main Content

Славчо Попоски: Облачна маса се движи кон Македонија, промената на времето се поблиску до нас

Славчо Попоски: Облачна маса се движи кон Македонија, промената на времето се поблиску до нас
  • 30.10.2019

Во следните часови облачна маса на воздух ќе ја зафаќа нашата држава па така и облачноста ќе се зголемува и ќе има услови за слаб локален дожд. Во текот на ноќта пак услови за локална појава на дожд ќе има претежно на исток и на север од државава. Исто така повремени врнежи со слаб до умерен интензитет и од локален карактер ќе имаме и утре а исто така услови за локален дожд ќе имаме и во деновите потоа.

Поради продорот од север температурите од утре ќе бидат значително пониски и ќе се искачуваат во интервалот од 10 до 17 степени а дождот кој ќе се појави од локален карактер ќе биде релативно слаб поп интензитет барем овие денови. Повторен позначителен пораст на температурите на воздухот ќе имаме на почетокот од следната недела и тоа под влијание на јужно воздушно струење.

За подетални информации следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски

Back To Top