skip to Main Content

Славчо Попоски: Ноември постуден од вообичаеното – МОЖЕН СНЕГ

Славчо Попоски: Ноември постуден од вообичаеното – МОЖЕН СНЕГ
  • 17.10.2019

Полека но сигурно поминува и втората половина од месецот октомври кој е многу стабилен, суво и многу топол од вообичаеното. Според моменталните анализи кој ги направивме со помош на најпрецизните метеоролошки модели ноември месец во нашиот дел од европскиот континент ќе биде нешто постуден од вообичаеното со подпросечни температури на воздухот.

Поради ваквата состојба има услови во текот на месецот да се зоздадат услови и за првите врнежи од снег на пониските места низ државава.

Сепак и покрај ова повремено секако дека се очекуваат и потопли денови и јужно воздушно струење.

За нови и подетални метео информации следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

Back To Top