skip to Main Content

Славчо Попоски: Македонија на удар на нов АФРИКАНСКИ бран – детална анализа

Славчо Попоски: Македонија на удар на нов АФРИКАНСКИ бран – детална анализа
  • 17.08.2019

Во текот на следните денови нашата територија ќе биде под влијание на нов Африкански бран и истиот ќе услови значителен пораст на максималните дневни температури на воздухот.

Времето ќе биде сончево со мала до умерена облачност а ќе продолжи да дува и слаб до умерен ветер претежно од северен правец.

Најтопло ќе биде на средината од наредната недела но сепак некој екстремно високи температури на воздухот не се очекуваат и истите ќе се искачуваат во интервалот од 30 до 37 степени. УВ ИНДЕКСОТ ќе има МНОГУ ВИСОКА вредност но не и ЕКСТРЕМНА односно истиот ќе се искачи на коефициент од 7 до 8. Во ваква ситуација на граѓаните ги советуваме да пијат што повеќе течности и да ја избегнуваат мрсната храна во најтоплиот дел од денот.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ

Back To Top