skip to Main Content

Се самоуби Авганистанец депортиран од Германија

Се самоуби Авганистанец депортиран од Германија
  • 11.07.2018

Еден од 69-те авганистански мигранти кои беа депортирани од Германија се самоубил по принудното враќање во Авганистан.

Според германското Министерство за внатрешни работи, 23-годишниот човек бил пронајден мртов во хотел во Кабул каде бил сместен по депортирањето. Се работи за човек кој осум години живеел во Германија и очекувал дека ќе му биде одобрен азил.

Германското Министерство за внатрешни работи го забрза депортирањето на одбиените баратели на азил како дел од мерките за заострување на мигрантската политика.

Back To Top