skip to Main Content

Се реконструираат живеалиштата во Зоолошката градина во Скопје

Се реконструираат живеалиштата во Зоолошката градина во Скопје
  • 29.08.2018

Со реконструкција на живеалиштето на жирафите денеска започна проектот за реновирање и реконструкција  во Зоолошка градина Скопје.

Работите почнаа од живеалиштето на жирафите, а ги изведува градежната фирма „АД Карпош“ која е и донатор на реновирањето.

– Ќе се реконструира живеалиште по живеалиште секаде каде што има потреба. Реновирањето на живеалиштата на животните е една од главните точки на проектот „Европска Зоолошка“, изјави директорот на Зоолошката градина Ѓорѓи Галетановски.

Back To Top