skip to Main Content

Протест во Аеродром против центар за зависници во населбата

Протест во Аеродром против центар за зависници во населбата
  • 21.07.2019

Жители на општина Аеродром излегоа на протест во знак на револт од одлуката на Министерството за здравство метадонска терапија на зависници да се дава во општината каде живеат. Протестот беше организиран од „Граѓанската иницијатива-Гласот на Аеродром“.

Демонстрантите велат дека ова е неприфатливо затоа што во близина има градинки и училишта и бараат да се отворат посебни места за лекување на зависниците на локации што не се многу населени.

 

 

Back To Top