skip to Main Content

Прилепското обвинителство чека снимки и извештај од вештачењето за рачната бомба

Прилепското обвинителство чека снимки и извештај од вештачењето за рачната бомба
  • 11.07.2019

Прилепското Основно јавно обвинителство ќе чека полицијата да им достави снимки од камери и да го добие извештајот од крим-техничкото вештачење од рачната бомба што вчера беше пронајдена до летната бавча на кафулето „Кафе ин“ во строгиот центар на Прилеп.

Како што информираа од обвинителството, веднаш биле издадени налози за полицијата да ги прибави снимките од околните камери, а налогот за вештачењето за каков тип експлозивна направа станува збор е со  назнаката „под итно“. Од обвинителството потврдуваат дека станува збор за вистинска, а не лажна експлозивна, неексплодирана направа – рачна бомба, но вештачењето треба да покаже за каков вид станува збор.

Рачната бомба под една столица ја пронашле вработените, а во полицијата пријавил сопственикот на кафе-барот „Кафе ин“ вчера во 12.10 часот. Потоа полицијата ја обезбеди околината. Пред 15 часот Единицата за антитероризам од Скопје ја демонтираше и ја отстрани рачната бомба.

Прилепчани кои беа вознемирени се уште го коментираат случајот со најразлични шпекулации во исчекување на официјални информации од надлежните институции.

Back To Top