skip to Main Content

Петок неработен ден – Потоа уште два дена одмор

Петок неработен ден – Потоа уште два дена одмор
  • 08.10.2019

Согласно законот за празници неработен ден ќе биде овој петок, 11 октомври, Денот на народното востание, со што уживаме во три дена одмор или споен викенд.

Тоа е следниот неработен ден. Потоа следат уште два неработни дена: 23 Октомври (среда), Ден на Македонската револуционерна борба и  8 Декември (недела), „Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник).

За граѓаните од католичка вероисповед

1 Ноември (петок), Празникот на сите светци

25 декември (среда), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

9 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците

 

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

 

21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик

Back To Top