skip to Main Content

Падна првиот снег во Македонија

Падна првиот снег во Македонија
  • 08.10.2019

Во текот на изминатата ноќ падна првиот снег во Македонија и тоа на Пелистер каде поради падот на температурите врнежите од дожд поминаа во врнежи од снег каде се формира тенка снежна покривка.

Сето ова е под влијанието на студената европска експлозија која ја зафати и нашата држава и услови подрпосечни температури на воздухот.

За нови и подетални метео информации следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

Back To Top