skip to Main Content

Метеорологот Попоски со ексклузивни инмформации: Индијанското лето во Македонија ќе трае подолго

Метеорологот Попоски со ексклузивни инмформации: Индијанското лето во Македонија ќе трае подолго
  • 15.10.2019

Под влијание на МНОГУ ТОПЛА ВОЗДУШНА маса за овој дел од годината и која продира од југ и во следните денови ќе се задржи стабилно, суво и сончево време со сосема мала локална облачност.

Поради позиразеното јужно и југозападно струење на висина во воздухот ќе бид еприсутна Сахарска прашина и песок. Максималните дневни температури на воздухот ќе се искачуваат во интервалот од 22 до 29 степени додека во најтоплите региони истите има услови да се искачат до околу 31 степен.

ЗАКЛУЧОК НА СЕТО ОВА: Оние најхрабрите лубители на летото во најтоплиот дел од денот би можеле да се освежат во реките и во езерата низ државава кога температурите на воздухот се навистина високи.

За нови и подетални метео информации следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

Back To Top