skip to Main Content

Малолетнички од Охрид на „Инстаграм“ објавиле фотографии со недолични содржини од три сограѓанки

Малолетнички од Охрид на „Инстаграм“ објавиле фотографии со недолични содржини од три сограѓанки
  • 19.08.2019

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „злоупотреба на лични податоци“, СВР Охрид, до надлежното Јавно обвинителство поднесе известување против четири малолетнички, на возраст од десет до четиринаесет години, сите од Охрид.

Тие, во текот на јули оваа година, од социјалната мрежа „Инстаграм“, неовластено презеле фотографии од три малолетнички од Охрид, ги обработиле и со недолични содржини ги објавиле на „Инстаграм“.

Back To Top