skip to Main Content
ТОП ВЕСТИ
(Видео) Со дрон во Скопје откриен потпалувач на оган
Веќе е извесно дека завршница за предметите на СЈО ќе има
Вистиномер.мк: Химната не е отстранета од образовните програми за основците
Анѓушев: Едно семејство не може да живее со 200 евра плата, минималната плата мора да расте

Институциите соработуваат за подигање на свеста за климатските промени

Институциите соработуваат за подигање на свеста за климатските промени
  • 14.03.2019

Институциите да придонесат за да се освестат граѓаните за климатските промени. Оваа е дел од универзитетската порака за да се допре до свеста на човекот за животната средина. Подобро утре да добие идната генерација, а за тоа да се постигне треба веднаш, свесно и одговорно да постапува секој човек. Професорите, велат, на овој начин ќе се намалат ризиците од природните катастрофи.

Но и граѓаните треба да придонесат за екологијата, сметаат професорите.

Глобалното затоплување веќе зема замав, а проблемот иако алармантен не се забележува. Енормно зголемените температури е една од последиците кои се неизбежни со климатските промени, профрсорите сметаат дека преку овие дебати ќе ги освестат и институциите, од кои очекуваат да излезат решенија за справување со климатските промени.

Back To Top