skip to Main Content

Еве како изгледа сега најголемиот патнички авион во светот

Еве како изгледа сега најголемиот патнички авион во светот
  • 18.04.2018

Ербас А380 е најголемиот патнички авион на светот. Исто така е и најтешкиот и најскапиот комерцијален авион кој е некогаш изграден. Доколку сакате да си купите еден, ќе ве чини повеќе од 300 милиони долари.

Висок е колку седум спратна зграда, широк колку фудбалско игралишете, а има распон на крилјата од 80 метри. Внатрешноста е повеќе од луксузна.

Верувале или не, авиокомпанијата „Емиратс“ пронашла начин како да смести дополнителни 98 седишта во најголемиот авион во светот – „ербас А380“Во авионот сега има две класи на седишта, економска класа и бизнис-класа, со тоа што веќе не постојат патничките седишта од прва класа. Во авионот сега има 58 седишта со телевизори со рамен екран и има 557 седишта од економската класа. Како и отворен бар…

 

Back To Top