skip to Main Content

„Дрисла” се врати под капата на Град Скопје

„Дрисла” се врати под капата на Град Скопје
  • 17.07.2019

Одлуката доаѓа по долгиот судски спор кој заврши со раскинување на договорот со претходно избраниот партнер – италијанскот конзорциум ФЦЛ Амбиенте. Тоа се случи по пресуда на Вишиот управен суд.

Со оглед на тоа дека сега сите потенцијални партнери се надвор од игра, Градот сега ќе ја искористи можноста “Дрисла” да ја врати под ингеренции на Градот. Дали повторно ќе се бара проватен партнер, ќе биде предмет на анализи.

Back To Top