skip to Main Content

(Видео) Mарковиќ за 1ТВ: Бегството на Груевски преку Црна Гора остава дамка за земјата на меѓународен план

(Видео) Mарковиќ за 1ТВ: Бегството на Груевски преку Црна Гора остава дамка за земјата на меѓународен план
  • 17.11.2018

Во разговор за 1ТВ, Никола Марковиќ, одговорен уредник на „Дан“ и политички аналитичар, вели дека одговорност во целото бегство на Груевски имаат и црногорските безбедносни служби кои не го спречиле тоа.

Во изјава за колегата Влатко Чаловски, Марковиќ вели дека овој потег на Црна Гора, која дозволила Груевски да мине низ нивна територија за успешно да избега од правдата во Македонија, остава црна дамка за државата во меѓународни рамки.

Целиот разговор со Никола Марковиќ погледнете го во видеото

Back To Top