skip to Main Content

1ТВ тема: До каде се патеките за велосипеди и сообраќајната култура во Скопје

1ТВ тема: До каде се патеките за велосипеди и сообраќајната култура во Скопје
  • 14.03.2019

Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на Скопје да користат велосипеди, распиша јавен повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипед.

Со овој јавен повик, Градот Скопје на граѓаните кои ќе купат велосипед од денот на објавувањето заклучно со 30.06.2019 година, ќе им надомести дел од трошоците направени при купување велосипед.

Токму на оваа тема како и до каде се патеките за велосипедистите и сообраќајната култура во главниот град, гостин во Отворено Студио 1 беше Ваљон Салиу, портпарол на Град Скопје.

Целиот разговор каде и гледачите можеа да се вклучат со свои јавуваања и мислења погледнете го во видеото:

Back To Top