skip to Main Content

1ТВ дебата: Тенката граница помеѓу амнестијата и помирувањето

1ТВ дебата: Тенката граница помеѓу амнестијата и помирувањето
  • 24.10.2018

Како ќе се одрази процесот на политичко помирување врз владеењето на правото? Тенката граница помеѓу амнестијата и помирувањето. На овие и на слични теми одговори во Отворено Студио 1 даде поранешниот обвинител, адвокатот Александар Наков.

„Деновиве многу се зборува на оваа тема, но лично сметам дека јавноста треба подобро да биде запознаена какви се тие институти воопшто. Помирувањето и амнестијата се институти кои се во сферата на политиката, односно политички одлуки. Можеби и самото време налага еден момент на размислување за тие работи, но тоа не значи по автоматизам дека мора да се користат и овие два института. Барем не за сите лица кои биле вклучени во настаните од 27 април“, вели Наков.

Целиот разговор може да го погледнете во видеото.

Back To Top