skip to Main Content

1ТВ Дебата: Каде оди македонската економија?

1ТВ Дебата: Каде оди македонската економија?
  • 08.10.2018

Каква е економската состојба во државата? Дали политичката криза ќе се одрази врз растот на економијата – колкава и каква е одговорноста на Владата? Со влезот во ЕУ и НАТО се отвора пазарот за Македонија на европскиот континент. Какви компании и се потребни на државата за брз раст на нејзината економија?

За овие и слични теми во економијата, гости во Дебатата на 1ТВ во Отворено Студио 1 беа – Проф. др. Никица Мојсовска Блажевски од Американ колеџ, Кочо Анѓушев, потпретседател на Владата задолжен за економија, Благица Петрески, директор на Finance Think, проф. др. Трајко Славевски и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Целата дебата можете да ја погледнете во видеото.

Back To Top