skip to Main Content

Трајанов: Од кабинетите на државниот врв на 27 април се подготвуваше државен удар!

Трајанов: Од кабинетите на државниот врв на 27 април се подготвуваше државен удар!
  • 26.10.2018

Што точно се случуваше на 27 април и кој го организираше „крвавиот четврток“? Која е улогата на претседателот Иванов во тие настани и што би значело тогашно евентуално прогласување на воена состојба? Има ли разидувања и кавга помеѓу Груевски и Мијалков и кој е одговорен за расколот во ВМРО-ДПМНЕ? Кој ги опструира владеењето на правото и правната држава како и определбите за влез во НАТО и ЕУ? Вмешаноста на Руската федерација во политичките процеси во Македонија.

На овие прашања одговори даде гостинот во Отворено Студио 1 претседателот на Демократскиот сојуз, пратеникот Павле Трајанов.

Цеиот разговор погледнете го во видеото.

Back To Top