skip to Main Content

„Титаник“, упатниот акт за Груевски, помирувањето и уставните промени – теми во Студио 1

„Титаник“, упатниот акт за Груевски, помирувањето и уставните промени – теми во Студио 1
  • 24.10.2018

Денешното Студио 1, уредниците Ацо Кабранов и Борјан Јовановски го почнуваат со актуелностите на денот, со вклучувања на репортерите кои се на терен. Во овој дел го проследуваме извештајот за денешното рочиште на „Титаник“ за изборни нерегуларности за кои меѓу обвинетите се екс премиерот Никола Груевски, екс министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и пратеникот Илија Димовски.

Во Собранието, пак, се одржа координацијата на која неофицијално било договорено претседателот на Собранието Талат Џафери да ја покрене иницијативата за формирање на Комсијата за помирување, а оттаму се јави новинарката Весна Велкова Тодоровска.

Денешниот ден низ објективот на Студио 1, погледнете го во видеото.

Back To Top