skip to Main Content

Роксандиќ Видичка: Тест за секоја држава е да води постапки против највисоките државни функционери

Роксандиќ Видичка: Тест за секоја држава е  да води постапки против највисоките државни функционери
  • 26.09.2018

Професорката по казнено и мегународно право од Правниот факултет во Загреб, др Сунчана Роксандиќ Видичка денове беше во посета на Скопје, каде по покана на Здружението на судии на Македонија учествуваше во регионалната работилница посветена на менаџирање на комплексни судски процеси и гонење на транснационален економски криминал.

Во разговор за нашата телевизија таа зборуваше за хрватското искуство во ЕУ во делот со борбата против корупција,како се справуваат со „високо профилни судски случаи“,транзиционата правда,функцонирањето на УСКОК.

Целото интервју на Гордана Дувњак, погледнете го во видеото во продолжение

Back To Top