skip to Main Content

Разговорите за името – тема во „Студио 1“

Разговорите за името – тема во „Студио 1“
  • 12.04.2018

Оптимизмот за решение на спорот за името е се поголем, што и денеска по средбата во Охрид го изразија министрите Никола Димитров и Никос Коѕијас.

Напредок во преговорите за името има, но остануваат отворени најтешките прашања околу уставните измени.

Дали овој оптимизам кај претставниците на владите на Македонија и Грција е реален и оправдан?

Во „Студио 1“ дебатираме со Слободанка Јовановска, новинар и главен уредник на „Независен весник“, која го следи преговарачкиот процес од самите негови почетоци, и Александар Јовановски од Иститутот за европски политики.

Back To Top