skip to Main Content

После долгогодишна расправија, се преобнови паркингот меѓу НОБ и Македонска филхармонија и се претвори во парк

После долгогодишна расправија, се преобнови паркингот меѓу НОБ и Македонска филхармонија и се претвори во парк
  • 10.06.2019

Нов паркинг меѓу  Националната опера и балет  и Македонската Филхармонија.

Град Скопје продолжува да воведува иновации во кампањата„Паркирај Совесно”која ја започна уште во февруари со конференција во средното училиште „Јосип Броз Тито“. Покрај наградната игра во која студентите ги посочуваат несовесните паркирачи, продолжува соработката и во други области во Скопје. Паркингот мегу Македонската Опера и Балет  Македонската филхаронија е обновен, посадена е трева и сега ке се користи како парк.

Oваа иновсција е дел од серијата обновени решенија,со кои Грдот сака да им помогне на  локалните граѓани. Се очекува дека со овој прокт секојдневните поплаки, како и пишаните казни драстично да се намалат.  Просторот се обновува за граѓаните да имаат повеќе простор за прошетка, како и да уживаат во новото зеленило. Градоначалникот најави и нови санкции за несовесните возачи.

Градот Скопје презема драстични мерки  во главниот град, особено кога станува збор за сообраќајните проблеми. Градоначалникот вети дека секој паркинг  ќе добие нов дизајн и дека ќе се зголеми свеста на граганите за парковите и зеленилото.

Back To Top