skip to Main Content

ОЈО ги отвори вратите за 1ТВ: Какви простории има под нивото на зградата на кејот на Вардар?

ОЈО ги отвори вратите за 1ТВ: Какви простории има под нивото на зградата на кејот на Вардар?
  • 17.01.2019

Републичкото јавно обвинителство во зградата покрај кејот на Вардар располага со сопствени ќелии кои до сега никогаш не биле употребени. Малкумина знаат дека под нивото на оваа зграда се наоѓаат простории за задржување на лицата лишени од слобода, но поради низа причини, обвинителството ниту еднаш не ги употребило.

Само студентите по право и дел од фелата знаат за ќелиите. Дополнително, пак, коалицијата Сите за правично судење” смета дека тие се без основни човекови услови поради што позитивно ја оцени одлуката на ОЈО да не ги користи подрумските простории. Во продолжение погледнете ја обиколката на нашата репортерка, Кристина Атовска.

Back To Top