skip to Main Content

(Видео) Невремето во Преспа како ураганите во Мексико и Индонезија – репортажа на 1ТВ

(Видео) Невремето во Преспа како ураганите во Мексико и Индонезија – репортажа на 1ТВ
  • 11.07.2019

Како ураганите во Мексико или во Индонезија – вака жителите на Преспа го опишуваат силното невреме што го зафати регионот синоќа.

Откорнати дрвја, искршени автомобили и камп приколки, откорнати кровови од куќи и помошни објекти, уништени овоштарници и земјоделски насади, искршени електрични столбови…

За помалку од половина час, силниот ветар, град и дожд опустошија речиси сѐ во овој крај.

Повозрасните жители пред камерата на 1ТВ велат дека не паметат вакво невреме. За среќа, освен материјална штета нема човечки жртви, ниту повредени.

Целата репортажа од невремето во Преспа можете да ја погледнете во видеото.

Back To Top