skip to Main Content

Младенова: Бев сигурна дека судот ќе пресуди во полза на Мијалков, тоа беше последен обид на власта да го демотивира Фокус

Младенова: Бев сигурна дека судот ќе пресуди во полза на Мијалков, тоа беше последен обид на власта да го демотивира Фокус
  • 15.03.2019

Младенова во Студио 1 се осврна и на периодот по загинувањето на Младенов и за судбиата на Фокус.

После загинувањето на Никола одлуката ваша и на семејството беше да прекине и дневен и неделен Фокус. Што беше клучно за да продолжите понатаму?

„Во моментот кога ја донесов одлуката за да се затворат весниците сметав дека тоа е најдобро, бидејќи сметав дека водењето со емоција, а не со разум ќе доведе до пропаст на истото. Во неколку наврати разбуди апсект кај мене дека јас го должам тоа на Никола. Благодарение на тимот бев сигурна дека ќе успееме во тоа што Никола го воспостави како критериум. Неговото отсуство се чувствува, но луѓето кои работат во Фокус даваат натчовечки напори за доаѓање до вистината“, рече Младенова.

По рестартот дојде и пресуда за клевета на екс директорот на УБК Сашо Мијалков, која беше навистина солена за еден медиум.

„Сопственикот на Фокус не е на листата на Форбс, се уште редовно ги исплаќа платите на вработените. Што се однесува до казната на Мијалков, не ги следев судските процеси. Бев сигурна дека судот ќе пресудо во полза на Мијалков. Тоа мислам дека беше последнот обид од страна на власта за го демотивира Фокус, за да се откаже од тоа што го има поставено како цел“, кажа Младенова.

Back To Top