skip to Main Content

„Маја готви“: Палачинки и погачици со тиква

„Маја готви“: Палачинки и погачици со тиква
  • 13.11.2018

Тиквата е главна состојка за рецептите кои ќе ви ги понудиме денес во „Маја готви“.

За првиот рецепт покрај тиквата ќе ви требаат: брашно, шеќер, сода и пециво, кафеав шеќер, ванила, цимет, морско оревче, млеко и јајца.

За подготовка на погачи потребни ви се: варена тиква, тесто, ореви, шеќер и цимет.

Целиот начин на спремање на рецептите, погледнете го во видеото.

Back To Top