skip to Main Content

Манчевски: Соработката на Владата со бизнисите ја подобрува климата за инвестирање

Манчевски: Соработката на Владата со бизнисите ја подобрува климата за инвестирање
  • 23.05.2019

Автентичното толкување на член 14 од Законот за данок на додадена вредност од страна на Собранието на Република Северна Македонија ќе даде силен поттик за домашните и странски компании од информатичко-комуникациската индустрија и понатаму да продолжат со инвестиции и отворање нови работни места. Оваа порака денеска на прес-конференција ја пренесе министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.

Back To Top