skip to Main Content

Иванов: Борисов носи одговорност за откажувањето на средбата

Иванов: Борисов носи одговорност за откажувањето на средбата
  • 14.06.2018

Премиерот Бојко Борисов носи одговорност за откажувањето на средбата, но тој така не ја реализира основната цел на своето европредседателство, изјави на прес-конференција претседателот на Република Македонија, Георѓе Иванов по средбата со бугарскиот шеф на државата, Румен Радев, објавија локалните медиуми.

„Бојко Борисов е премиер на претседателството на ЕУ, и тој зборува за дијалог. Но, со овој негов гест тој зазема страна и не ја реализира основната цел на своето претседавање“, прокоментира Иванов.

Претседателот од Софија повтори дека не го прифаќа договорот со Грција.

Back To Top