skip to Main Content

Живата легенда Неле Карајлиќ во „Лица“ – Мораш да умееш да бидеш среќен, би сакал да го повторам животот, на идентичен начин

Живата легенда Неле Карајлиќ во „Лица“ – Мораш да умееш да бидеш среќен, би сакал да го повторам животот, на идентичен начин
  • 10.12.2018

Гостин во „Лица“ со Анета Кочишки беше живата легенда, познатиот Др. Неле Карајлиќ, фронтменот на групата која што ја одбележа рок сцената во Југославија –  „Забрането пушење“ како и една од ѕвездите од „Топ листа надреалиста“.

Како за влакно се спаси од виорот на војната во неговото Сараево? За неговата писателска, музичка, продуцентска, режисерска и актерска кариера…

За растењето, созревањето во една земја која што се распадна по најлошото можно сценарио, формирајќи слободна територија во нашите сеќавања… Карајлиќ како еден од најдрагоцените инсајдери на се уште недораскажаната приказна за Југославија, која буквално цела играше рокенрол, додека свиреа „во недела кога отиде Хасе, и кога цркна Маршалот и кога се женеше Вукота…”

За него и за неговиот живот, разговорот со една од најконтроверзните естрадни личности од екс Југославија, Др. Неле Карајлиќ, погледнете го во видеото.

Back To Top