skip to Main Content

Дане Илиев гостин во Студиo 1: Правна држава и владеење на правото – утопија или реалност?

Дане Илиев гостин во Студиo 1: Правна држава и владеење на правото – утопија или реалност?
  • 12.10.2018

Може ли Врховниот суд конечно да ја исполни својата уставна функција и да биде највисоката судска власт? За рeформите во судсвото. Нарушените меѓу човечки односи. Поврзаноста на судии со извршната власт. Улогата на СЈО во судските процеси. Распределбата на предмети и истрагата за злоупотребите во АКМИС-от.

За овие и за други прашања поврзани со третата власт гостин во Отворено Студио 1 со Гордана Дувањак беше поранешниот претседател на Врховниот Суд, пензионираниот врховен судија, Дане Илиев.

Целиот разговор погледнете го во видеото.

Back To Top