skip to Main Content

(Видео) Шекеринска во „Лица“: Пред државата стои уште работа, но ставена е на поздрави нозе

(Видео) Шекеринска во „Лица“: Пред државата стои уште работа, но ставена е на поздрави нозе
  • 29.04.2019

Пред партиите да ги објават кандидатите кои ќе ја трчаат претседателската трка, често се споменуваше името на вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска. Како што вели, да сакала да биде кандидат за претседател, денеска ќе била тоа, но како што вели, како и секогаш, не се водела од тоа што е корисно за неа, туку што е корисно за партијата и за државата.

-Мислам дека во овој момент Стево Пендаровски е вистинското решение, не за СДСМ, не за мене, туку за Македонија, вели Шекеринска.

Како што додава, секогаш знаела да стави приоритет, како тоа дека се важни членството во НАТО и ЕУ.

-Чувството дека сте учествувале во двата најважни и најтешки процеси за опоравување на својата земја за мене нема цена, изјави Шекеринска.

Како што вели, како оптимист, смета дека пред државата стои уште работа, но е ставена на поздрави нозе.

Целата емисија „Лица“ можете да ја погледнете во видеото.

Back To Top