skip to Main Content

(ВИДЕО) Причините за протестите и блокадите пред Собранието

(ВИДЕО) Причините за протестите и блокадите пред Собранието
  • 09.11.2018

Веќе над една година кампираат во строгиот центар на главниот град во паркот спроти Собранието на Република Македонија, незадоволни најпрво од фомирањето на парламентарното мнозинство а потоа и Договорот од Преспа. Но изминативе неколку недели, секојдневно, од 16 до 17.30 часот ја блокираат главната улица кај Законодавниот дом клучна за слободен проток на сообраќајот.

За причините постојано да се биде во камповите, од што варира бројот на демонстранти, каква политичка клима сакаат во Македонија, разговаравме со Ана Бобинкова Мијаковска, една од граѓанките-организаторки на протестите.

Back To Top