skip to Main Content

(Видео) Најголемото Старбакс кафуле на светот

(Видео) Најголемото Старбакс кафуле на светот
  • 10.09.2019

Најпознатиот синџир кафетерии во светот, Старбакс во Чикаго, Илиноис, САД, ќе го отвори својот досега
најголем објект. Комплексот ќе се простира на 43.000 квадратни метри.

Ресторанот ќе биде свеечено пуштен во употреба на 15 ноември и со тоа „ветровитиот град” ќе го потисне Токио како град со најголем Старбакс угостителски објект.

Оној во Чикаго ќе биде своевидна туристичка атракција, а во понудата ќе има и специјални кафиња и чаеви.

Работата на новиот Старбакс објект започна 2017 година.

Back To Top