skip to Main Content

(Видео) Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи предложениот закон за корупција

(Видео) Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи предложениот закон за корупција
  • 07.01.2019

ВМРО – ДПМНЕ нема да го поддржи Законот за корупција во форма како што сака да го протурка власта, соопшти лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски. Тој се надева дека СДСМ ќе се повлече од најавата законот да се стави во собраниска процедура со европско знаменце и да се донесе по скратена постапка.

-Овој закон е исклучително важен и треба да ја добие поддршката од сите политички партии. ВМРО-ДПМНЕ стои на располагање. ВМРО-ДПМНЕ има аргументи кои се во согласност со ГРЕКО и со меѓународното право и подготвени сме да ги аргументираме каде било, кога било и со кого било од нашиот политички противникрече Мицкоски.

Back To Top