skip to Main Content

(Видео) Дескоска: Очекуваме затворање на прашањето за законот за Јавно обвинителство

(Видео) Дескоска: Очекуваме затворање на прашањето за законот за Јавно обвинителство
  • 23.05.2019

Засега нема поместувања во однос на Законот за јавното обвинителство, изјави денеска министерката за правда, Рената Дескоска. И покрај оптимизмот на министерката за правда, таа вели немало ништо ново, но дека постојано се прават обиди за обезбедување двотретинско мнозинство.

Министерката зборуваше на денешната конференција со наслов „Поглавје 23: Македонското сидро или едро“, која се одржа во организација на Институтот за европска политика (ЕПИ).

Back To Top