skip to Main Content

Анализа на Студио 1 за референдумот

Анализа на Студио 1 за референдумот
  • 11.09.2018

За академик Ѓорѓи Филиповски, спогодбата од Преспа не навлегува во идентитетските кодови на македонските институции и пред се на МАНУ.

Професорот Лазар Лазаров оцени дека лидерот Христијан Мицкоски се уште е под пресија на Никола Груевски, но смета дека врвот на ВМРО-ДПМНЕ е во клинч, ќе мора да се изјасни за гласањето на 30 септември, затоа што во спротивно му се заканува нова поделба.

Повеќе погледнете во двата разговори.

Back To Top