skip to Main Content

Ристо Манчев од РСБСП во Студио 1: Потребно е поактивно подигнување на свеста кај младите за безбедноста во сообраќајот

Ристо Манчев од РСБСП во Студио 1: Потребно е поактивно подигнување на свеста кај младите за безбедноста во сообраќајот
  • 26.12.2018

Како да се намалат црните статистики од сообраќајните несреќи во Македонија во кои најчесто млади лица ги губат своите животи? Како да се подигне јавната свест за одговорно возење и почитување на сообраќајните правила? На овие прашања, но и на многу други, одговори даде генералниот секретар на РСБСП, Ристо Манчев кој гостуваше во Отвореното Студио 1.

Според Манчев, Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот активно работи со многу кампањи и проекти да се подобрат законските прописи и возачите, но и сите учесници во сообраќајот,  сериозно да ја сфатат својата одговорност за безбедноста на сите.

Целиот разговор погледнете го во видеото:

Back To Top