skip to Main Content

Помпео се надева оти Европа и САД ќе постигант договор за Иран

Помпео се надева оти Европа и САД ќе постигант договор за Иран
  • 13.05.2018

Американскиот државен секретар Мајк Помпео изјави денеска дека се надева оти САД и Европа можат да постигнат договор за тоа како треба да постАмериканскиот државен секретар Мајк Помпео изјави денеска дека се надева оти САД и Европа можат да постигнат договор за тоа како треба да постапуваат со Иран, откако американскиот претседател Доналд Трамп се закани дека ќе воведе санкциите за европските компании кои ќе продолжат да соработуваат со Иран.
Тој посочи дека повлекувањето на САД од нуклеарниот договор со Техеран не било насочено против Европа.
– Се надевам дека во претстојните денови и недели ќе можеме да постигнеме договор кој навистина ќе функционира, кој навистина ќе го штити светот од лошото однесување на Иран, не само од неговата нукеларна програма, туку и од неговите ракети и од малигното однесување воопшто, нагласи Помпео.
апуваат со Иран, откако американскиот претседател Доналд Трамп се закани дека ќе воведе санкциите за европските компании кои ќе продолжат даАмериканскиот државен секретар Мајк Помпео изјави денеска дека се надева оти САД и Европа можат да постигнат договор за тоа како треба да постапуваат со Иран, откако американскиот претседател Доналд Трамп се закани дека ќе воведе санкциите за европските компании кои ќе продолжат да соработуваат со Иран.
Тој посочи дека повлекувањето на САД од нуклеарниот договор со Техеран не било насочено против Европа.
– Се надевам дека во претстојните денови и недели ќе можеме да постигнеме договор кој навистина ќе функционира, кој навистина ќе го штити светот од лошото однесување на Иран, не само од неговата нукеларна програма, туку и од неговите ракети и од малигното однесување воопшто, нагласи Помпео.
соработуваат со Иран.
Тој посочи дека повлекувањето на САД од нуклеарниот договор со Техеран не било насочено против Европа.
– Се надевам дека во претстојните денови и недели ќе можеме да постигнеме договор кој навистина ќе функционира, кој навистина ќе го штити светот од лошото однесување на Иран, не само од неговата нукеларна програма, туку и од неговите ракети и од малигното однесување воопшто, нагласи Помпео.

Back To Top