skip to Main Content

Трамп: Медиумите што емитуваат лажни вести сакаат судир со Русија

Трамп: Медиумите што емитуваат лажни вести сакаат судир со Русија
  • 19.07.2018

Претседателот на САД Доналд Трамп тврди дека „медиумите што емитуваат лажни вести толку многу сакаат да видат конфронтација со Русија, дури и конфронтација која би можела да доведе до војна“.

Трамп напиша на Твитер: „Тие навиваат толку невнимателно, многумина и го мразат фактот дека јас веројатно ќе имам добри односи со Путин“.

– Нам ни оди многу подобро отколку на која било друга земја, напиша Трамп.

Објавата е најнов обид на Трамп да се одбрани од критика по самитот со рускиот претседател Владимир Путин одржан во Финска.
Трамп рече дека состанок со Путин ќе резултира со подобри американско – руски врски.

Back To Top