skip to Main Content

Судири меѓу полицијата и демонстрантите во Хонгконг

Судири меѓу полицијата и демонстрантите во Хонгконг
  • 21.07.2019

Полицијата во Хонгконг употреби солзавец и гумени куршуми кон големата толпа демонстранти.

Антивладините протести во Хонгконг избувнаа откако властите се обидоа да донесат закон според кој на жителите на Хонгконг би можело да им се суди во Кина.

Хонгконшката полиција објави во саботата пред одржувањето на новиот дека открила тајна лабораторија за изработка на експлозиви со складиран материјал и летоци кои повикуваат на независност на Хонгконг од Кина.

Back To Top