skip to Main Content

Ќе се затвори хуманитарната организација на Трамп по наводите дека ги користел нејзините финансии

Ќе се затвори хуманитарната организација на Трамп по наводите дека ги користел нејзините финансии
  • 18.12.2018

Хуманитарната организација на американскиот претседател Доналд Трамп ќе се затвори по наводите дека тој и останатите вмешани во организацијата ги искористувале нејзините фондови.

Ова беше соопштено од јавната обвинителка, Барбара Андервуд, која ќе ја надгледува дистрибуцијата на остатокот од финансиите.

Таа ги обвини Трамп и неговите 3 најстари деца дека ги користеле финансиите на организацијата за приватни и политичка цели.

Back To Top