skip to Main Content

САД ќе одземаат зелени карти на имигранти кои добиваат социјална помош

САД ќе одземаат зелени карти на имигранти кои добиваат социјална помош
  • 13.08.2019

Американските власти објавија дека ќе преземат драстични чекори за ограничување на законската имиграција.

Ќе бидат одземани зелените карти на имигранти кои ја користат федералната и државна програма за помош на лица со ниски примања во сферата на здравственото осигурување (Медикејд), купони за храна, ваучери за домови и други форми на социјална помош.

Федералните закони и сега ги задолжуваат лицата кои сакаат да добијат постојан престој да докажат дека нема да бидат на товар на САД. Но, новите правила може да вклучат поголем број програми кои може да ги дисквалификуваат имигрантите. Новите мерки влегуваат во сила од октомври и нема да важат за американски граѓани.

Back To Top