skip to Main Content

САД сметаат дека рускиот авион, кој исчезна над Средозменото Море, бил соборен од сириската артилерија

САД сметаат дека рускиот авион, кој исчезна над Средозменото Море, бил соборен од сириската артилерија
  • 18.09.2018

САД сметаат дека рускиот воен авион, кој, според руски медиуми, исчезнал синоќа над Средоземното Море, бил урнат поради невниманието на сириската артилерија, изјави  американски претставник.

Тој  рекол дека, според американската влада, сириската ПВО од невнимание го соборила рускиот авион, додека пукала врз израелски проектили што летале кон Сирија.

Како што претходно беше соопштено, при соборувањето на авионот загинале 19 лица, кои биле во него.

Back To Top