skip to Main Content

Русија негира вмешаност во глобални кибер напади

Русија негира вмешаност во глобални кибер напади
  • 04.10.2018

Русија ги негираше британските обвинувања дека нејзините шпиони стојат зад серија глобални кибер-напади. Тие истакнуваат дека таквите обвинувања се недостојни и се дел од дезинформациска кампања чија цел е да им наштети на руските интереси.

– Лондон едноставно прави неосновани наводи против Русија без анализа, изјави портпаролот на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова на брифинг во Москва.

Back To Top